Sitemap - Beeldbellen en behandeling in Corona-tijd

Behandeling in Corona-tijd

Voor jouw gemak zal ik hier een overzichtje geven van wat je vanaf nu en tot nader bericht zelf mee naar de sessies moet nemen:

 • Een mondkapje. 
 • Eigen papieren zakdoekjes
 • Eigen drankje/drinkflesje
 • In geval van haptotherapie en eigen schone grote handdoek(en)/ hoeslaken om de behandeltafel mee te kunnen bedekken.

Videobellen en bellen blijven ook altijd een mogelijkheid voor iedereen die dat liever heeft. Het videobelplatform dat ik gebruik is een AVG proof medium, waardoor je privacy gewaarborgd blijft en ook deze sessies (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Mits je aanvullend verzekerd bent, uiteraard. Net als de sessies op in mijn praktijk, vallen ook beeldbelsessies en telefonische sessies onder "Alternatieve zorg " of "Complementaire zorg" bij jouw zorgverzekeraar. 

Spreekt het je op grond van mijn website en verhaal aan om met me in gesprek te gaan in mijn praktijk of via (video)bel-sessies, neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Of je nou naar de praktijk komt of dat je een (video)belsessie wilt hebben met mij, mijn tarief zal hetzelfde zijn (zie mijn website onder het kopje psychologische sessies).  


Protocol behandeling in Coronatijd

Om verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen hanteer ik in de praktijk voor jouw en mijn veiligheid alsook de veiligheid in algemene zin, de volgende voorzorgsmaatregelen: 

 1. Kom NIET naar de praktijk als je klachten hebt (verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen en/of koorts) of wanneer één van je gezinsleden/huisgenoten deze klachten heeft. Bij twijfel kun je me altijd bellen. Dan kunnen we samen de afweging maken.
 2. Blijf 2 weken thuis als een gezinslid of huisgenoot gediagnositceerd is met het Coronavirus
 3. Zeg in geval van Corona-gerelateerde of op Corona lijkende gezondheidsklachten je afspraken af! Dit kan zelfs tot vlak vóór de geplande sessie, zonder dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht.
 4. Kom je echter naar de sessie terwijl tóch blijkt dat er sprake is van boven genoemde klachten, dan zal ik je helaas naar huis moeten sturen en wèl de volledige sessiekosten in rekening brengen.  
 5. Kom op tijd (maximaal 5 minuten te vroeg) zodat je zo kort mogelijk hoeft te wachten. 
 6. Raak tijdens je aanwezigheid in ons pand en mijn praktijk zo min mogelijk dingen aan.  
 7. Wij verzoeken je vriendelijk om géén gebruik te maken van het toilet, tenzij het ècht niet anders kan. Gebruik daarvoor het toilet dat naast de wachtruimte gesitueerd is.
 8. Schakel vóór je de praktijkruimte betreedt je mobiele telefoon uit en raak deze niet meer aan na het gebruik van desinfecterende gel, behalve aan het einde van de sessie op nieuwe afspraken in te plannen.   
 9. We geven geen handen, hoe jammer en vervelend ik dat ook vind. 
 10. Hoewel ik je graag een glas water of thee zou aanbieden vraag ik je om zelf een flesje/bidon met water mee te nemen voor tijdens de sessie.
 11. Hoest en nies in de binnenkant van de ellenboog.
 12. Neem je eigen mondkapje(s) mee naar de sessies zodat we ook in nabijheid kunnen werken. Ikzelf zal dan ook een mondkapje dragen. Ben je onverhoeds je mondkapje vergeten dan kan ik je er eentje (wegwerp model) verstrekken tegen de prijs van 1 euro. Dit zal ik dan in de factuur opnemen. Gooi na gebruik je eigen mondkapje meteen in de prullenbak. En desinfecteer daarna je handen.
 13. Neem je eigen papieren zakdoekjes mee om te gebruiken en gooi deze na gebruik zelf direct weg.
 14. De praktijkruimte wordt dagelijks en tussen de behandelingen door grondig schoon gemaakt en geventileerd. Het hoofdeinde van de behandeltafel zal bedekt worden met een afneembare tussenlaag die ik tussen de behandelingen in zal desinfecteren.
 15. Kom je voor haptotherapie, neem dan zelf één grote of anders meerdere kleinere, schone handdoeken of hoeslaken mee naar de sessies waarmee we de gehele behandeltafel kunnen bedekken. Als je wilt, kun je daarnaast ook een kussensloop meenemen.  
 16. Wat betreft de inhoud van de behandeling is ons door onze beroepsverenigingen geadviseerd om cliënten zonder klachten op de gebruikelijke manier te behandelen, ook bij de aanraking en positiebepaling. Tijdens de behandeling zal ik steeds zo veel als mogelijk een positie aannemen waarbij mijn gezicht zich zo min mogelijk op korte afstand en/of recht tegenover jouw gezicht bevindt. Jij zelf doet zoveel mogelijk datzelfde. 
 17. Wanneer je tot de risicogroepen behoort (zie hieronder *) dan dient er gebruik gemaakt te worden van mondkapje en handschoenen, of beeldbellen. 
 18. Ook als je liever (beeld)belafspraken maakt, blijft dat gewoon mogelijk. Dit kan ook als je gezondheidsklachten hebt waardoor komst naar de praktijk niet door kan gaan.
 19. Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans bestaan, hoe gering ook, dat je toch besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Door het maken van afspraken met mij ga je akkoord met dit risico. 
 20. Indien je Corona opgelopen hebt stel je me daarvan op de hoogte. Als je in de twee weken voorafgaande aan de diagnose of start van de klachten in de praktijk aanwezig was. 

Zodra het advies van het RIVM is dat de maatregelen t.a.v. de intelligente lockdown nog verder versoepeld kunnen worden dan wel weer aangescherpt moeten worden, zal ik wederom in overleg met mijn beroepsverenigingen gaan en de uitkomsten daarvan met je communiceren op deze pagina.  

 

 

* Criteria risicogroep:

• Ouder dan 70 jaar en/of: • Chronische afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;  • Chronische hartaandoeningen;  • Diabetes mellitus;  • Ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;  • Verminderde weerstand tegen infecties door medicatie voor auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie, bij hematologische aandoeningen, bij (functionele) asplenie, bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is, of bij chemotherapie en/of bestraling bij cliënten met kanker;  • Een onbehandelde hiv infectie of een hiv infectie met een CD4-getal <200/mm3