Sitemap - Beeldbellen en behandeling in Corona-tijd

Op 28 mei gaat de praktijk weer open voor behandelingen, ook voor Haptotherapie!!!!

 

Behandeling in Corona-tijd

Het zijn onwerkelijke tijden, maar we kunnen er niet omheen: ons land en ons leven zijn in korte tijd drastisch veranderd. We leven opeens in een 1.5 meter samenleving waarbij het devies is om dus op afstand van elkaar te blijven voorlopig. En hoe lang dat nog zo zal zijn? Niemand die dit zeggen kan. Deze nieuwe werkelijkheid heeft natuurlijk een enorme impact op iedereen. Misschien dat het aanpassen eraan in het begin nog wel een leuke uitdaging was voor sommigen. Anderen ervoeren al meteen super veel moeite met het wennen aan de nieuwe situatie. Hoe dan ook zal het gedurende het verstrijken van de tijd steeds meer mensen op gaan breken om fysiek op afstand van anderen te moeten leven. Dat je je dierbaren niet zondermeer kunt knuffelen of er lekker tegenaan kunt kruipen. Dat je gezinssituatie of relatie onder druk komt te staan omdat social distancing het nieuwe normaal is geworden. Dat thuiswerken en het bewaken van je grenzen een uitdaging blijkt. Dat daten bijvoorbeeld geen vanzelfsprekendheid meer is. Ongetwijfeld zal deze Cornona-crisis leiden tot een toename van angst- en depressieve klachten en zingevingsvragen in onze samenleving als geheel.   

Zoals je wellicht al gehoord hebt, heeft zowel de psychosocialetherapie als de haptotherapie op 11 mei het akkoord gekregen om weer mensen in de praktijk te gaan zien. Ik ben super blij te merken dat het Coronavirus een halt lijkt toegeroepen en er weer meer “normaliteit” aan het ontstaan is in ons land. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om jou face-to-face te kunnen gaan ontmoeten in Praktijk Noord. Ik heb een protocol opgesteld dat gaat over hoe we samen weer de praktijk in kunnen op een manier die in lijn is met de praktijkeisen van mijn beroepsorganisaties en het inperken van de verspreiding van het Coronavirus voor ieders veiligheid. Dit protocol kun je vinden onderaan deze pagina. Lees dit goed en houd je aan de voorschriften!

Voor jouw gemak zal ik hier een overzichtje geven van wat je vanaf nu en tot nader bericht zelf mee naar de sessies moet nemen:

 • Eigen papieren zakdoekjes
 • Eigen drinkflesje
 • In geval van Haptotherapie: Eigen schone handdoeken om de behandeltafel volledig mee te kunnen bedekken. Pus eventueel schoon hoeslaken en kussensloop als je dat prettig vind
 • Eigen pen en papier voor het opschrijven van afspraken

Videobellen en bellen blijven ook altijd een mogelijkheid voor iedereen die dat liever heeft. Het videobelplatform dat ik gebruik voor de sessies is KPN zorg messenger. Dat is een AVG proof medium, waardoor je privacy gewaarborgd blijft en je sessies bij mij (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar, mits je daarvoor aanvullend verzekerd bent.  

Spreekt het je op grond van mijn website en verhaal aan om met me in gesprek te gaan in mijn praktijk of via (video)bel-sessies, neem dan contact met me op. Dat mag ook zijn voor een vrijblijvende kosteloze kennismaking.

Of je nou naar de praktijk komt of dat je een (video)belsessie wilt hebben met mij, mijn tarief zal hetzelfde zijn (zie mijn website onder het kopje psychologische sessies). Dit geldt voor mensen die (nog) niet economisch geraakt zijn door de Corona-crisis. Mocht je er echter financieel wel op achteruit gegaan zijn (of gaan), dan ga ik graag met je in overleg over het te hanteren tarief. Ik heb met al mijn cliënten de overeenkomst gesloten dat zij die het kunnen dragen het reguliere tarief betalen opdat minder draagkrachtigen ook aanspraak op sessies maken kunnen. Samen moeten we het doen en samen komen we hier doorheen.  


Protocol behandeling in Coronatijd

Gelukkig, mag ik je weer ontvangen in mijn praktijkruimte. Om verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen hanteer ik in de praktijk voor jouw en mijn veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen: 

 1. Kom niet naar de praktijk als je klachten hebt (verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen en/of koorts) of wanneer één van je gezinsleden/huisgenoten deze klachten heeft. Bij twijfel kun je me altijd bellen. Dan kunnen we samen de afweging maken.
 2. Zeg in geval van gezondheidsklachten je afspraken af! Dit kan zelfs tot vlak vóór de geplande sessie, zonder dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht.
 3. Kom je echter naar de sessie terwijl tóch blijkt dat er sprake is van boven genoemde klachten, dan zal ik je helaas naar huis moeten sturen en wèl de sessiekosten in rekening brengen.  
 4. Kom op tijd (maximaal 5 minuten te vroeg) zodat je zo kort mogelijk hoeft te wachten. De wachtruimte is helaas niet meer toegankelijk, tenzij je slecht ter been bent. Bij droog weer vraag ik je buiten te wachten. Bij regen kun je in de daarvoor aangeduide vakken in de gang wachten. Houd altijd minstens 1,50 meter afstand tot andere aanwezigen.
 5. Raak tijdens je aanwezigheid in ons pand zo min mogelijk dingen aan.  
 6. Wij verzoeken je vriendelijk om géén gebruik te maken van het toilet, tenzij het ècht niet anders kan. Laat mij persoonlijk weten wanneer je klaar ben met het gebruik van het toilet, dan kan ik deze meteen reinigen.
 7. Schakel vóór je de praktijkruimte betreedt je mobiele telefoon uit.   
 8. We geven geen handen.
 9. Bij zowel binnenkomst als afscheid maken we beiden onze handen schoon met hygiënische gel of water en zeep die aanwezig is in de praktijk.
 10. Hoewel ik je graag een glas water of thee zou aanbieden vraag ik je om zelf een flesje/bidon met water mee te nemen voor tijdens de sessie.
 11. Hoest en nies in de binnenkant van de ellenboog.
 12. Neem je eigen papieren zakdoekjes mee om te gebruiken en gooi deze na gebruik direct weg.
 13. De praktijkruimte wordt dagelijks en tussen de behandelingen door grondig schoon gemaakt en geventileerd. Het hoofdeinde van de behandeltafel zal bedekt worden met een afneembare tussenlaag die ik tussen de behandelingen door zal desinfecteren.
 14. Ik verzoek je bij een wens om haptotherapeutische oefeningen zelf één grote of anders meerdere kleinere schone handdoeken mee te nemen naar de sessies, waarmee we de gehele behandeltafel kunnen bedekken. Als je wilt, kun je daarnaast ook nog een eigen hoeslaken en/of kussensloop meenemen.  
 15. Wat betreft de inhoud van de behandeling is ons door onze beroepsvereniging geadviseerd om cliënten zonder klachten op de gebruikelijke manier te behandelen, ook bij de aanraking. Tijdens de behandeling zal ik steeds zo veel als mogelijk een positie aannemen waarbij mijn gezicht zich zo min mogelijk op korte nabijheid en recht tegenover jouw gezicht bevindt.
 16. Wanneer je tot de risicogroepen behoort (zie hieronder *) dan dient er gebruik gemaakt te worden van mondkapje en handschoenen, of beeldbellen.
 17. Als jij als cliënt uit de niet-risico groep, ook wanneer je geen klachten hebt, tòch liever wilt dat ik gebruik maak van een mondkapje en handschoenen, dan zal ik dat doen.
 18. Ook als je liever (beeld)belafspraken maakt, blijft dat gewoon mogelijk.
 19. Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans bestaan, hoe gering ook, dat je toch besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Door het maken van afspraken met mij ga je akkoord met dit risico. 

Zodra het advies van het RIVM is dat de maatregelen t.a.v. de intelligente lockdown nog verder versoepeld kunnen worden dan wel weer aangescherpt moeten worden, zal ik wederom in overleg met mijn beroepsverenigingen gaan en de uitkomsten daarvan met je communiceren op deze pagina.  

 

 

* Criteria risicogroep:

• Ouder dan 70 jaar en/of: • Chronische afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;  • Chronische hartaandoeningen;  • Diabetes mellitus;  • Ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;  • Verminderde weerstand tegen infecties door medicatie voor auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie, bij hematologische aandoeningen, bij (functionele) asplenie, bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is, of bij chemotherapie en/of bestraling bij cliënten met kanker;  • Een onbehandelde hiv infectie of een hiv infectie met een CD4-getal <200/mm3